субота, 16. јануар 2016.

Medena piletina sa krompirom i brokolijem





Potrebno je:

600 gr belog pilećeg mesa
500-600 gr krompira
200 gr brokolija

Za marinadu:

4 kašike ulja
1 kašićica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
3 kašike jabukovog sirćeta
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 kašike meda
4 čena pasirana  belog luka

Priprema:

Meso iseći tanko na štapiće. Krompir oguliti i iseći na kriške.
Sastojke za marinadu izmešati i  1/2 marinade  dodati u iseckano meso  ( drugu polovinu ostaviti po strani)  izmešati i ostaviti na hladno mesto da stane 1 sat.
Odstajalu  piletinu  staviti u posudu za pečenje poredjati na sredinu posude, preostalu marinadu iz piletine staviti preko. U iseckan krompir dodati jednu  polovinu marinade koju smo ostavili na stranu ( drugu polovinu će mo iskoristiti kao preliv za brokoli), izmešati i krompir poredjati okolo piletine.
Peći na 180 stepeni 40 -45 minuta.
Za to vreme pripremiti brokoli. U posudu staviti vodu i kad proključa dodati bokoli ( koristim zamrznuti) kuvati 5-6 minuta, ocediti i preliti drugom polovinom ostavljene marinade.



















Постави коментар