понедељак, 30. новембар 2015.

Usukana pogača





Potrebno je:

2 dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 dcl jogurta
1 jaje
1 belance
4 kašike ulja
1 kašičica soli
800 gr brašna

Za premazivanje testa:

50 gr putera

Za premazivanje pogače:

1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke susama

Priprema:

U mlako mleko staviti suvi kvasac i šećer, da stane 5 munuta pa dodati jogurt, jaje, belance, ulje, so i brašno.
Zamesiti testo, dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje podeliti na 4 dela. Svaki deorazvaljati oblik pravougaonika veličine 21x40 cm, premazati rastopljenim maslacem staviti jedan na drugi zadnji pravouganik testa ne premazivati.
Iseći dužom stranom testa 7 traka širine 3 cm, uvrnuti kao uže pa u oblik puža.
Staviti u kalup za pečenje prečnika 28 cm prethodno podmazan puterom.
Poredjati uvrnute delove testa okolo kalupa 6 komada a unutra pogače jednu.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču posuti sa semenkama susama, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.

















Постави коментар