петак, 23. октобар 2015.

Pečene krmenadle u marinadi



Ukusne, sočne pečene  krmenadle u  marinadi


Potrebno je:

5 svinjskih krmenadli
so, mleveni biber

Za marinadu:

1 kašika paradajz pirea
1 kašičica senfa
2 kašike ulja
2 kašike balzamiko sirćeta
1/2 dcl jabukovog sirćeta
2 prstohvata ruzmarina
1 kašika smedjeg šećera
1/ dcl vode

Priprema:

Krmenadle odvojiti od kosti, istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
Sastojke za marinadu pomešati, krmenadle uvaljivati u marinadu sa obe strane i redjati u posudu za pečenje. Preostalu marinadu preliti po krmenadlama i ostaviti da stane  30 minuta.
Peći na 200 stepeni 15 minuta, prevrnuti ih na drugu stranu i peći još 15 minuta.
Služiti uz pire krompir ili kao ja uz kuvanu rižu i tikvu.







 










Постави коментар