четвртак, 22. октобар 2015.

Kiflice sa bundevom



Kiflice mekane kao pamuk, i sutradan ostaju mekane.

Potrebno je:

2,5 dcl mleka
2 kašike šećera
1 kašičica suvog kvasca
2 prstohvata soli
1 dcl ulja
1 jaje
200 gr kuvane  bundeve
1/2 kašičice cimeta
800 gr brašna
50 gr putera

Za punjenje:

djem od šljiva ili neki drugi džem

Za posipanje:

šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Bundevu očistiti oguliti i skuvati u vodi da omekša. Ocediti od vode i isitniti viljuškom i ohladiti.
U mlako mleko dodati šećer i suvi kvasac da stane 5 minuta pa dodati, so, ulje, jaje, cimet,  bundevu i brašno. Zamesiti testo, dobro izraditi i staviti u kesu za zamrzavanje namirnica i ostaviti u frižideru da stoji preko noći.
Sutradan testo izraditi podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u krug i podeliti na 12 trouglova.
Staviti na svaki trougao džema i uviti u kiflicu pa u kalup prethodno obložen papirom.
Na svaku kiflicu staviti parčence putera, ostaviti da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 20- 25 minuta.
Tošle kiflice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
























Постави коментар