петак, 31. јул 2015.

Piletina i slatki kupus iz kese za pečenje



Dinstani slatki kupus nisam baš mnogo volela dok ga nisam jednom prilikom spremila u kesi za pečenje. Tako mi se svideo da slatki kupus ovako skoro uvek pravim i to najčešće sa piletinom. Praktično je ne širi se miris jela kad spremamo u kesi.

Potrebno je:

2 bataka i 2 karabataka
1 kg slatkog kupusa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 zelena paprika
2-3 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevenog kima
1 kašika mlevene crvene paprike
so, mleveni biber
3 kašike ulja
4 kašike jabukovog  sirćeta

Priprema:

Batake i karabatake istrljati sa soli i mlevenim biberom.
U posudu staviti seckan kupus na kockice, sitno seckan crni i beli luk, šargarepa na kockice, paradajz oguljen i iseckan na kockice, paprika sečena na kockice.
Dodati so, mleveni biber, mleveni kim, seckani peršun, crvenu mlevenu papriku, 3 kašike ulja i 4 kašike jabukovog sirćeta.
Sve dobro izmešati staviti u kesu za pečenje, dodati batake i karabatake, zatvoriti kesu trakom za zavezivanje ( dodje uz kesu), protresti kesu da meso dodje po vrhu kupusa, staviti u kalup za pečenje.
Na 2-3 mesta kesu na vrhu bocnuti nožem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 1 sat dok piletina ne požuti a kupus ne bude mekan.
Kad se ispeče pažljivo iseći kesu da se ne izgorite od pare i staviti u posudu za serviranje.






















Постави коментар