уторак, 24. март 2015.

Domaće lešnik karamele




Kolač fantastičnog ukusa.

Potrebno je:

Za sloj 1:

200 gr karamel kreme ( dulce de leche)
200 gr čokolade
20 gr putera ili margarina
100 gr pečenih mlevenih lešnika

Za sloj 2:

250 gr karamel kreme
230 gr putera ili margarina
200 gr mlevenog keksa

Priprema:

Prvo napraviti  Domaći karamel - dulce de leche.
Sloj 1: U posudu staviti 200 gr karamel kreme i 200 gr čokolade izlomljene na kockice i mešajući  na tihoj vatri otopiti, skinuti sa vatre i dodati pečeni mleveni lešnik.
Toplu masu staviti u kalup veličine 25 x 20 cm
Sloj 2: U posudu staviti 250 gr karamel  i 230 gr putera ili margarina, mešajući istopiti na tihoj vatri, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa.
Toplu masu izliti na prvi sloj poravnjati i ostaviti da se dobro ohladi. Seći na štanglice ili kockice.















Постави коментар