среда, 24. децембар 2014.

Punjene urme





Potrebno je:

200 gr suvih urmi ( oko 26 komada)

Za beli deo:

50 gr  margarina
50 gr šećera u prahu
50 gr kokosa
1 kašika šarenih mrvica

Za tamni deo:

100 gr šećera
1 dcl vode
125 gr  margarina
100 gr čokolade
300 gr mlevenog keksa
2 kašike ruma

Za posipanje:

50 gr kokosa

Priprema:

Krupnije urme  raseći na jednu stranu i izvaditi košpice.
Napraviti beli deo za punjenje urmi. Umutiti puter ili margarin sa šećerom u prahu, dodati kokos i 1 kašiku šarenih mrvica. Ovom smesom puniti urme koje su rasečene na jednu stranu a na drugu nisu. Ostaviti u zamrzivač 1 sat da se dobro stegnu.
Za to vreme napraviti masu za oblaganje urmi. U posudu staviti šećer i vodu da vri dok se šećer ne istopi, dodati puter ili margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 300 gr mlevenog keksa i 2 kašike ruma. Izmešati i ostaviti da se ohladi.
Od ove mase uzimati malo razvaljati na dlanu staviti punjenu urmu i oblikovati kuglicu malo izduženu kao urma. Uvaljati kuglicu u kokos. Tako napraviti i ostale punjene urme.
Dobro ohladiti i seći  u  koso.
















Постави коментар