четвртак, 25. децембар 2014.

Piletina sa geršlom




Ovo jelo je ukusno, lagano i zdravo.

Potrebno je:

400 gr belog pilećeg mesa
1 glavica crna luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
150 gr geršle ( oljušteno zrno ječma)
so
mleveni biber
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašika seckanog peršuna
200 gr kisele pavlake
2 dcl belog vina

Priprema:

Geršlu dobro oprati i skuvati u posoljenoj vodi.
Meso iseći na kocke i pržiti na 2 kašike ulja, 10 minuta, dodati seckan crni i beli luk i rendanu šargarepu, so, mleveni biber i kurkumu.
Pržiti 15 - 20 minuta uz povremeno dolivanje po malo vode. Kad na kraju voda ispari dodati kuvanu ocedjenu od vode geršlu, mešati na vatri 2 minuta, pa preliti sa izmešanom smesom od 200 gr  kisele pavlake i 2 dcl belog vina. Dodati seckan peršun i krčkati na vatri 5  minuta da tečnost ispari, ne mešati već povremeno protresti posudu. Toplo služiti.












Постави коментар