субота, 20. децембар 2014.

Posne pitice





Idealne za vreme posta. Od ove količine testa izadje 4 pitice prečnika 17-18 cm.

Potrebno je:

2 dcl vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašika ulja
1 kašičica soli
300 gr brašna + za izradu testa

Za punjenje:

200 gr kuvana rendana krompira
1/2 glavice crna luka
so
mlevenog  bibera

Priprema:

U mlaku vodu staviti kvasac, da stane 5 minuta pa dodati ulje, so i brašno.
Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme napraviti punjenje. Iseckati sitno crni luk i pržiti na 1 kašiki ulja dok ne omekša, dodati 200 gr kuvana rendana krompira, soli i mlevena bibera.
Testo kad nadodje izraditi ga na pobrašnjenoj radnoj površini, podeliti na 4 dela. Svaki deo rastanjiti u manji krug na sredinu kruga staviti 1 kašiku smese za punjenje. Skupiti krajeve da u sredini dodje punjenje, ponovo razvaljati u krug veličine prečnika 17-18 cm.
U posudu za prženje staviti 1 kašiku ulja, kad se zagreje staviti krug testa i pržiti sa jedne strane oko 1,5 minut i sa druge strane 1.5 minut. Svaki put kad stavimo novi krug testa dodati po 1 kašiku ulja.





















Постави коментар