среда, 10. децембар 2014.

Posne kiflice





Mekane kiflice sa hrskavom koricom.

Potrebno je:

3,5 dcl vode
1 dcl ulja
25 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
650 gr brašna

Za premazivanje kiflica:

2 kašike ulja
1 kašika vode
1 kašičica brašna
1/2 kašičice soli

Priprema:

U mlaku vodu staviti kvasac i šećer, ostaviti da stane 5 minuta pa dodati ulje, so, sirće i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi ga i podeliti na 24 dela.
Svaki deo razvaljati u elipsast krug, i na kraju kruga zaseći na 2 dela i od 3 dela isplesti pletenicu. Suprotni krug zarolati do pletenice koju prebacimo preko zarolanog dela.
Tako uraditi sa svim delovima testa, staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Izmešati 2 kašike ulja, 1 kašiku vode, 1 kašičicu brašna  i 1/2 kašičice soli. Ovom smesom premazati kiflice, ostaviti da stanu 20 minuta i peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.










Постави коментар