среда, 10. децембар 2014.

Karamel sa keksom u oblandi




Brze, ukusne oblande sa ukusom karamela.

Potrebno je:

1 list veće oblande

Za fil:

250 gr šećera
2, 5 dcl slatke pavlake
125 gr putera ili margarina
50 gr kokosa
200 gr turskog keksa

Priprema:

List oblande prepoloviti da dobijemo 2  lista.
U suvu posudu staviti šećer i karamelisati ga u  svetlo braon boju. 
Dodati slatku pavlaku, kuvati na tihoj vatri dok se karamel ne istopi ( kad stavimo pavlaku u karamelisani šećer, on će se stvrdnuti, kuvanjem na tihoj vatri se otopi).
Kad se karamel istopi dodati 125 gr putera ili margarina da se istopi.
Skinuti sa vatre, dodati kokos i krupnije lomljeni turski keks.
Masa dok je topla staviti je izmedju 2 lista oblande. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se oblanda ohladi.










Turski keks:













Постави коментар