понедељак, 29. децембар 2014.

Pileće ćufte u sosu





Potrebno je:

500 gr pilećeg belog mesa
1 kriška starog hleba
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
200 gr praziluka
400 gr šampinjona
1 jaje
so
ulje
mleveni biber
1 kašika seckana peršuna
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašičica senfa
1 dcl pavlake za kuvanje
3 dcl vode

Priprema:

Iseckati  sitno crni i beli luk, šampinjone na listiće, praziluk na kolutiće i pržiti na 3 kašike ulja dok voda ne ispari dodati so i 1 kašiku seckana peršuna.Ohladiti i samleti u električnom secku.
Belo pileće meso samleti zajedno sa kriškom hleba, dodati 1/2 mlevene mase od povrća, 1 jaje, so, mleveni biber. Ostaviti smesa da stane 1 sat na hladnom. Vlažnim rukama praviti ćuftice i pržiti ih sa svih strana na 1 kašiki ulja da dobiju zlatnu koricu.
U posudu staviti 2/2 mlevene mase od povrća, dodati 1 dcl pavlake za kuvanje, 1 kašičicu mlevene crvene paprike, 1 kašičicu senfa, 3 dcl vode, izmešati da provri spustiti pržene ćufte, po potrebi posoliti, poklopiti i na tihoj vatri kuvati 10 minuta, prevrnuti ćufte na drugu stranu i još kuvati 10 minuta. Posuti seckanim peršunom i služiti uz krompir pire.



 

















Постави коментар