уторак, 28. октобар 2014.

Hrizantema pogača





Potrebno je:

2,5 dcl gazirane vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog  kvasca
1 jaje
6 kašika ulja
1 kašičica soli
500 gr brašna

Za fil:
ajvar

Za premazivanje pogače:

2 kašike majoneza
1 kašika jogurta

Priprema:

U mlaku gaziranu vodu staviti 1 kašiku šećera i 1 kašiku suva kvasca, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 6 kašika ulja, so i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo podeliti na  45 delića. Svaki delić oblikovati u lopticu, razvaljati u krug, izvaditi krug testa metalnim kalupom prečnika 8 cm. Testo van kalupa ostaviti ( od više loptica) i od njega napraviti nove loptice testa.
Krug testa premazati ajvarom, preklopiti, ponovo preklopiti i redjati u tepsiju prečnika 26 cm, prethodno obloženu papirom.
Latice od krugova testa su u tri reda, ukupno oko 54  kruga testa.
Kad poredjamo sve krugove testa, umutiti majonez i jogurt i premazati pogaču.
Ostaviti da stane 40 minuta i peći na 180 stepeni 25 minuta, staviti po vrhu pogače papir za pečenje i peći još 10 minuta.



















Постави коментар