среда, 23. јул 2014.

Pita sa sirom i blitvom




Kad pravim pitu, uglavnom razvlačim domaće kore. Kad nemam dovoljno vremena da mesim testo i razvlačim kore, imam najavljene goste, tada spremam pitu po ovom receptu. Ovako spremljena pita se mnogo ne razlikuje od pite spremljene sa domaćim korama. Mekana, sočna, idealna za mlade domaćice i one što nemaju iskustvo za razvlačenjem domaćih kora.

Potrebno je:

500 gr srednje debelih kora za pitu

Za fil:

2 veze blitve ( u jednoj vezi ima 5 - 6 većih listova blitve)
300 gr sira
3 jaja
3 kašike kisele pavlake

Za premazivanje kora:

1 čaša ( čaša od 2 dcl) gazirane vode
1 čaša jogurta
1 čaša kukuruzna brašna
1 čaša ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli

Priprema:

Napraviti fil. Blitvu oprati, sitno iseckati, posoliti i ostaviti da stane 15 minuta. Dobro rukom iscediti blitvu, dodati usitnjen sir, 3 jaja i  3 kašike kisele pavlake.

Napraviti premaz za kore. U posudu staviti 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruzna brašna, praška za pecivo i so. Masu umutiti da se sjedini.

Uzeti jednu koru premazati sa 2 kašike premaza za koru ( ako su kore tanje staviti 2 kašike a kad su deblje 3 kašike premaza), preko drugu koru, premaz, treća kora pa premaz od 2 kašike. Preko treće kore staviti, rasporediti fila od blitve i sira. Premazane kore urolati i staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi sa svim korama i filom. Izadje 6 rolata, u svaki rolat staviti  3 kore.

Preostalim premazom, premazati rolate.
Peći na 180 stepeni 40- 45 minuta.

Ako vam se svidjaju moji recepti, pratite me na FACEBOOK  stranici.















Постави коментар