четвртак, 10. јул 2014.

Piletina sa djumbirom , povrćem i pirinčem





Ovo brzo i ukusno jelo se sprema u woku.

Potrebno je:

400 gr pilećeg mesa od grudi
so
mleveni biber
200 gr pirinča
1 veća ili 2 manje paprike
1 veza zelena luka

Marinada za piletinu:

4 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica djumbira u prahu ( ili 2 kašičice rendanog djumbira)
1/2 kašičice kurkume u prahu
2 prstohvata tucane crvene paprike
Priprema:

Pileće meso iseći na kockice, posoliti i posuti mlevenim biberom
U posudu staviti sastojke za marinadu, dodati meso, izmešati i ostaviti da stane najmanje 30 minuta.
Dok budemo pržili meso, staviti pirinač da se kuva u posoljenoj vodi. Kad se skuva dobro ocediti i isprati hladnom vodom.
U wok staviti 1 kašiku ulja, zagrejati dodati meso sa marinadom  pržiti i  mešati oko 15 minuta.
Dodati seckani zeleni luk i seckanu na kockice papriku . Pržiti skupa 3 minuta, mešati da ne izgori.
Na kraju dodati kuvan i dobro ocedjen pirinač. Sve na vatri u woku mešati 1 minut.












Постави коментар