петак, 06. јун 2014.

Zapečena piletina i krompir




Piletinu i krompir volim na sve načine. Ovo jelo je lagano a ukusno.

Potrebno je:

400 - 500 gr bela pileća mesa
1 kg krompira
200 gr šampinjona
1 jaje
1 čaša ( čaša od 180 gr) kisele pavlake
2 dcl mleka
so, ulje, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
1/2 kašičice djumbira u prahu
1 kašika sveže seckana peršuna
1 kašičica origana
200 gr sira mozzarella

Priprema:

Krompir oguliti, iseći na kolutiće i skuvati u posoljenoj vodi.
Šampinjone iseći na 4 dela i obariti  u posoljeno vodi 2-3 minuta.
Pileće meso iseći na kockice, dodati 1 kašičicu origana, 1/2 kašičice kurkume u prahu, 1/2 kašučice djumbira u prahu, 2 kašike ulja. Izmešati i da stane na hladnom 30 minuta.
Meso pržiti 10- ak minuta i dodati na kraju 1 kašiku sveže seckana peršuna.
Kuvan krompir i obarene šampinjone dobro ocediti od vode.
Posudu u kojoj ćemo peći, pouljiti poredjati jednu  polovinu   krompira, preko šampinjone i pileće meso, preko 100 gr rendane mozzarelle, pa na kraju drugu  polovinu  krompira.






Umutiti 1 kiselu pavlaku, 1 jaje, 2 dcl mleka, malo posoliti i sve preliti.
Po vrhu narendati 100 gr mozzarelle sira.






Peći na 200 stepeni 30 minuta dok ne požuti.











Постави коментар