четвртак, 12. јун 2014.

Slane punjene ružice





Potrebno je:

1 dcl vode
1 dcl mleka
1 dcl jogurta
1 kašičica šećera
1 kašika kvasca
1 kašičica soli
4 kašike ulja
2 jaja
550 -600 gr brašna

 Za punjenje:

kečap
listići mariniranih  šampinjona
seckana na kocke šunka
rendani kačkavalj

Priprema:

U 1 dcl mlake  vode  staviti 1 kašićicu  šećera i 1 kašiku kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati mleko, jogurt, jaja, ulje, so i brašno. Zamesiti testo,  izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi ga i uzimati komadiće testa ( oko 50 gr težine), razvaljati u krug.
Krug zaseći u nakrst na 4 mesta ne do kraja.
Na sredinu kruga staviti malo kečapa, preko kečapa  šampinjone , seckanu šunku i rendani kačkavalj.
Uzeti jedan deo zasečenog kruga, previti i zaviti oko fila. Posle uzeti suprotan deo kruga, presaviti i uviti oko prethodno savijenog dela kruga. Isto uraditi sa preostala dva dela kruga.
Tako napraviti  ružice i od ostalog testa.
Napravljene ružice redjati  u kalup za mafine, koji je prethodno podmazan sa uljem.
Ružice da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni 20 minuta  dok ne dobiju zlatno-žutu boju.








Постави коментар