понедељак, 23. јун 2014.

Pečeni mladi krompir





Ovako spremljen krompir je kao prilog uz meso a može i kao zasebno lagano jelo uz neku salatu.

Potrebno je:

1 kg mladog krompira
3 čena bela luka ili 1/2 kašičice bela luka u prahu
1 kašika origana
sok od 1 limuna
1 dcl vode
so
mleveni biber
1 kašika sveže seckana peršuna
1/2 kašičice tucane paprike ( ko ne voli ljuto neka stavi slatku crvenu papriku)
2 kašike ulja

Priprema:

Krompir oguliti, ako su manji ostaviti  cele a veće prepoloviti. Staviti u posoljenu vodu i kuvati 15 minuta.
Za to vreme u posudu staviti izgnječeni beli luk, 1 kašiku origana. sok od 1 limuna, 1 dcl vode, soli, mlevena bibera, seckani peršun i tucanu  papriku.Ovu smesu izmešati.
Kada se krompir skuva iscediti ga.
Dve kašike ulja staviti i pleh. Ocedjen krompir staviti u pleh preliti sa smesom izmešati i peći na 200 stepeni 15 - 20 minuta da krompir dobije zlatno žutu boju.










Постави коментар