понедељак, 23. јун 2014.

Mirisne lepinje





Potrebno je:

500 gr brašna
4 dcl vode
1 kačišica šećera
1 kašika suva kvasca
1 kašika ulja
1 kašičica soli
1 kašika suva origana

Priprema:

U mlaku vodu staviti šećer i suvi kvasac. Da stane 5 minuta pa dodati ulje, so, origano i brašno.
Zamesiti testo koje nije čvrsto već malo lepljivo. Ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje podeliti na 4 dela ( možete i više delova ako želite manje lepinje), staviti na tacnu koja je posuta brašnom. Valjati po brašnu loptu testa da ne prijanja za ruke, rukom oblikovati, rastanjiti i ostaviti da nadolazi 15 - 20 minuta.
Za to vreme rernu uključiiti i zagrejati na 220 stepeni.
Velili pleh iz rerne staviti u rernu da se dobro zagreje.
Kad se zagreje izvaditi i staviti lepinje.
Lepinje peći 10 - 15 minuta.













Постави коментар