петак, 16. мај 2014.

Hleb sa ječmenim brašnom




 Volim da pravim hleb od raznih vrsta brašna.  Ovaj hleb sa ječmenim brašnom, ima hrskavu koricu i mekanu sredinu.

Potrebno je:

250 gr ječmena brašna
200 gr pšenična brašna
3 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika suva kvasca
1 kašičica soli
1 kašika ulja
semenke lana i susama

Priprema:

U 3 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera i 1 kašiku suva kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati so, ječmeno i pšenično brašno.
Zamesiti testo i izraditi. U posudu gde se nalazi lopta sa testom staviti 1 kašiku ulja, valjati loptu sa testom u posudi da se obloži sa uljem.
Ostaviti da nadolazi.
Kad testo nadodje, izraditi  ga i staviti u kalup, prethodno podmazan sa uljem. Premazati testo sa vodom, posuti semenkama lana i susama.





Ostaviti da stane još 15-20 minuta. Makazama po vrhu testa praviti zareze.






Rernu ugrejati na 200 stepeni, staviti hleb i peći 20 minuta, smanjiti na 180 i još peći 15 - 20 minuta.










Постави коментар