уторак, 15. април 2014.

Wiennetta sladoled





Ovo je prava poslastica za tople dane

Potrebno je:

200 gr čokolade
300 gr krem šlaga u prahu
50 gr pečenih lešnika
3,5 dcl mleka
1 čaša ( 180 gr) kisele pavlake

Priprema:

Od papira za pečenje iseći četiri dela veličine 10 x30 cm.
Istopiti 200 g čokolade na tihoj vatri. Istopljenu čokoladu preliti ravnomerno na sva četiri isečena papira. Preko čokolade posuti seckani lešnik i ostaviti da se stegne.
Umutiti 200 g šlaga sa  2 dl mleka i dodati 1 čašu kisele pavlake.
Uzeti kalup veličine 10x30 cm, a dubine 8 cm.





Obložiti kalup sa najlon kesom za zamrzivač, krajevi da padaju preko kalupa.
 U kalup stavimo 2-3 kašike umućena šlaga, preko staviti čokoladu joja se stegla, tako što izvrnemo papir čokolada dodje do šlaga, a papir gore i lagano  ga odlepimo od čokolade, opet red šlaga pa čokolada. Tako da bude 4 reda šlaga i 4 reda čokolade.

Tako složeno ostaviti u zamrzivač da se dobro rashladi, pa izvaditi sladoled iz kalupa i odvojiti najlon kesu. Umutiti 100 g šlaga i 1,5 dl mleka i ukrasiti sladoled. Ostaviti u zamrzivač. Parčad za serviranje seći toplim nožem.





Постави коментар