уторак, 15. април 2014.

Paprike sa sirom i krompirom




Ova kombinacija sira, paprika i krompira će oduševiti svakoga ko prvi put proba. Paprike možete koristiti žute, crvene, ljute sve po želji. Ovo se često sprema u mojoj kuhinji, jer svi ovo obožavamo. Isključivo spremati u djuvečari sa poklopcem, jer su  tada krompir i paprika jako sočni, mirisi se izmešaju i jako je ukusno.

Potrebno je:

4- 5 paprika ( zavisi od veličine)
5-6 krompira ( zavisi od veličine)
300 gr sira ( feta, sitni sir, masni sir u kriškama)
2 kašike kisele pavlake
3 jaja
so, mleveni biber
tucana crvena paprika
1 kašika sveže seckana peršuna

Priprema:

Paprike očistiti od peteljki i semena. Malo ih posoliti iznutra.
Krompir oguliti i iseći.
U posudu izmešati jaja, sir ( sir je bolji ako je masniji, ako nije dodati 1-2 kašike kisele pavlake više nego što je u receptu. Ja koristim masni zlatarski sir.), kiselu pavlaku i 5 kašika ulja.
Ovom smesom napuniti paprike i redjati ih u djuvečaru koju smo podmazali uljem.
Paprike kad se napune sirom ne zatvarati , jer će prilikom pečenja deo sira izaći iz paprika i pomešati se sa krompirom. U posudi će ostati još smese od sira i jaja.
U tu smesu dodamo seckani krompir, seckani peršun, so, mleveni biber, tucanu papriku. Sve dobro izmešati  i poredjati  izmedju paprika. Pomešati 4 kašike ulja i 5-6 kašika vode preliti paprike i krompir, poklopiti i peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno žutu boju.














Djuvečara ovakva



ili još bolje ovakva zemljana, jer je iz nje još bolji ukus jela




Sa žutim paprikama







Sa crvenim paprikama










Постави коментар