уторак, 1. март 2022.

ZAPEČENI PUDING OD PIRINČA SA SUVIM GROŽDJEM

 



Potrebno je:


300 gr pirinča okruglog zrna

5 dcl vode

1 litar mleka

3 jaja

200 gr šećer

2 kesice vanilin šećer

1 rolnica cimeta

100 gr maslaca

100 gr suvog groždja


Priprema:


Pirinač dobro oprati vodom i ocediti. Staviti pirinač u posudu naliti sa 5 dcl vode i kuvati dok voda ne uvri. Naliti sa 1 litrom mleka, dodati 1 rolnicu cimeta, 1 kesicu vanile. Kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.

Umutiti 3 žumanca sa 200 gr šećera i 2 vanile. Belanaca posebno umutiti. Suvo groždje oprati i da stoji u toploj vodi 10 minuta.

Kuvan pirinač skinuti sa vatre, izvaditi rolnicu cimeta, dodati umućena žumanca, maslac da se istopi. Dobro umutiti i dodati umućena belanaca. Izmešati ručno na kraju dodati suvo groždje ocedjeno od vode.

Sve dobro izmešati i staviti u manje posudice. Posudice staviti u pleh iz rerne, naliti pleh toplom vodom visine do pola posudica.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 - 25 minuta da se napravi mutacije korica.

Ohladiti i servirati.























Нема коментара :

Постави коментар