петак, 5. фебруар 2021.

Domaće kore od heljdinog brašna iz piza pekača

 




Potrebno je:


600 gr belog pšeničnog brašna
200 gr heljdinog brašna
4,5 dcl vode
1 kašičica soli
mast za premazivanje testa


Priprema:


U posudu staviti pšenično i heldino brašno, so. Dodati oko 4,5 dcl mlake vode i zamesiti testo. Testo izraditi i podeliti na 18 kuglica. Svaku kuglicu razvaljati u krug veličine tacne. Svaki krug premazivati istopljenom masti i staviti jedan na drugi. Tako staviti 8 krugova testa jedan na drugi i još 8 krugova jedan na drugi. Zadnje krugove ne premazivati sa masti. Pokriti providnom folijom i ostaviti da stane 15 minuta.
Od papira za pečenje iseći 2 kruga prečnika piza pekača.
Jedan deo testa od 8 poredjanih krugova jedan na drugi razvaljati u krug veličine 30 cm. Piza pekač uključiti na podeok 1. Staviti 1 krug papira za pečenje u piza pekač. Oklagijom preneti razvaljano testo na papir. Preko testa staviti drugi krug papira. Peći testo 2-3 minuta, pa zajedno sa papirom prevrnuta špatulom testo. Kora koja je bila na dnu kad se prevrne testo dodje na gore i pažljivo je odlepio od ostalog testa. Opet prevrnuta testo kora koja je na dnu pečena dodje gore i opet je odlepiti od ostalog testa. Tako prevrtsti i peći dok ne ostane jedna kora. Tako uraditi i sa drugim delom testa.











































































Нема коментара :

Постави коментар