петак, 31. јул 2020.

Baklava rolnice sa višnjama i čokoladom






Potrebno je:


500 gr kora za baklavu

Za premazivanje kora:

2 dcl ulja
2 dcl gazirane vode


Za fil:

800 gr višanja (koristim zamrznute)
200 gr mlevenih oraha
150 gr mlevenog keksa
5 kašika griza
1 kašičica praška za pevivo
100 gr sitno rendane čokolade


Za sirup:

700 gr šećera
9 dcl vode
1/2 limuna


Priprema:


Skuvati sirup.
U posudu staviti 700 gr šećera, 9 dcl vode. Kuvati od kad provri 10 minuta. Pred kraj kuvanja dodati sok od 1/2 limuna. Ostaviti sirup da se ohladi.
Višnje odmrznut ne do kraja, dodati mlevene orahe, mleveni keks, griz, prašak za pecivo i rendanu čokoladu. Masu izmešati da stane 5 minuta da sastojci upiju tečnost od višanja.
U pakovanju kora ima 18 korica. Za jednu rolnicu potrebno je 3 korice tako da ćemo dobiti 6 rolnica.
Uzeti 1 koru premazati četkom mešavinom ulja i gazirane vode, preko staviti drugu koru premazati mešavinom, pa treću koru premazati mešavinom i na kraju kora staviti 1/6 fila. Urolati kore i rolnicu staviti na podmazan pleh. Tako uraditi i sa preostalim korama i filom. Dobijemo 6 rolnica koje isečemo na komade od 4,5 cm. Premazati sa mešavinom ulja i gazirane vode. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu toplu baklavu preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohladi i upije sirup.


















































Нема коментара :

Постави коментар