недеља, 23. фебруар 2020.

Kroasani sa amoretti kremom






Potrebno je:

Za testo:
3 dcl mleka
2 kašike šećera
1 kašika suvog kvasca
1 dcl tečnog jogurta
1 dcl ulja
1 belance
1/2 kesice praška za pecivo
700 gr brašna

Za premazivanje testa:
200 gr putera ili margarina
50 gr brašna

Za premaz ivanje kroasana:
1 žumance
3 kašike smese od putera i brašna
mlevene semenke anisa
šećer u prahu
amoretti krem


Priprema:


U 3 d l mlakog mleka, 2 kašike šećera staviti 1 kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati jogurt, ulje, belance, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo izraditi prekriti providnom folijom i ostaviti da nadožazi.
Umutiti 200 gr putera ili margarina da bude penasto, dodati 50 gr brašna i skupa još mutiti. Od ove mase odvojiti 3 kašike, biće nam potrebno za premazivanje kroasan.
Nadošlo testo izraditi podeliti na 2 dela i svaki deo na 4 dela tako da imamo 8 loptica. 4 loptice razvaljati veličine manjeg tanjira, premazivati mešavinom putera i brašna, stavljati 1 na 2 zadnju 4 ne premazivati. Tako uraditi i sa ostale 4 loptice testa. Ostaviti da stane 10 minuta pa razvaljati u krug prečnika 50 cm. Iseći zrakasto na 16 trouglova na početku trougla staviti kašičicu krema i uviti kiflice. Staviti na pleh obložen papirom. Tako uraditi i sa ostala 4 premaza a kruga testa. Ostaviti da stanu 30 minuta, premazati sa umućenih 1 žumance tom i 3 kašike smese od putera i brašna. Prvo ovu masu otopiti i pomešati sa žumance tom. Premaza e kroasan posuti mlevenim anisom i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečene posuti šećerom u prahu.






































































































Нема коментара :

Постави коментар