четвртак, 16. август 2018.

Seckani kiseli krastavci sa crnim lukom





Super ukusna salata od krastavaca za zimu. Od ove količine izadje 7 tegli od 720 ml.


Potrebno je:

4 kg krastavaca ( dužih i tanjih)
500 gr crnog luka
3 kašike soli
6 kašika šećera
2 dcl sirćeta 9% sirćetne kiseline
2 dcl ulja
1 kašika bibera u zrnu
1 veza mirodjije ili peršuna


Priprema:

Krastavce dobro oprati i iseći tanko na kolutove. Dodati crni luk seckan na tanke režnjeve, so, šećer, sirće, ulje, biber i seckanu mirodjiju.
Sve dobro izmešati i ostaviti da stane 4-5 sati da pusti tečnost.
Tegle staviti u rernu grejati ih 10 minuta na 100 stepeni.
Odstajale krastavce staviti u teglu. Tečnost iz krastavaca staviti da provri i preliti krastavce.
Zatvoriti i pasterizovati ih u vodi 30  minuta od kad voda provri i ostaviti da se ohlade u vodi.






















Нема коментара :

Постави коментар