уторак, 27. фебруар 2018.

Janina štrudla sa makom






Potrebno je:

2 dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
3 kašike šećera
125 gr putera
1 jaje
1 belance
prstohvat soli
600 gr brašna

Za fil:

300 gr maka
200 gr šećera
1 kašiku meda
2 dcl mleka
3 kašike džema od šljiva

Za premazivanje:

1 žumance
1 kašika ulja


Priprema:



U 2 dcl mlakog mleka staviti 1 kašiku suvog kvasca i 3 kašike šećera. Da stane 2'3 minuta pa dodati 1 jaje, 1 belance, istopljeni puter, prstohvat soli i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme napraviti fil. U posudu staviti mleveni mak, šećer, med i mleko. Kuvati 5-6 minuta pa staviti džem od šljiva. Ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 2 dela. Oba dela tanko razvaljati u pravouganik premazati sa filom i uviti u rolni. Rolne staviti u pleh prethodno obložen papirom. Ostaviti štrudle da 170 stepeni 30 minuta.
Pečenu štrudlu posuti sa šećerom u prahu.




































































Постави коментар