понедељак, 22. јануар 2018.

Hrono hleb sa semenkama





Potrebno je:

300 gr  pšeničnog  integralnog  brašna
150 gr raženog integralnog  brašna
50 gr heljdinog brašna
4,5 dcl vode
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika soka od limuna
semenke bundeve, lana i susama


Priprema:

U posudu staviti, pšenično, raženo i heljdino brašno. Dodati so, ulje i vodu. Zamesiti pokriti providnom folijom i ostaviti da stane preko noći.
Sutradan dodati prašak za pecivo sodu bikarbonu i sok od limuna. Dobro izmešati staviti u kalup prethodno dno obloženo papirom za pečenje a stranice podmazane sa uljem. Površinu testa premazati vodom posuti sa semenkama.
Staviti u hladnu rernu tada uključiti na 200 stepeni i peći oko  35 - 40  minuta.
Hleb dobro ohladiti pa seći.





















Постави коментар