петак, 12. мај 2017.

Domaći karamel






Za pripremanja ovog karamela  potrebno nam je oko 10 minuta.
Za merenje satojaka koristiti šolju od 2,5 dcl.


Potreno je:

1 šolja  šećera
1 kašika vode
1 šolja mleka
50 gr putera
1 šolja mleka u prahu


Priprema:

U posudu staviti šećer i 1 kašiku vode. Kuvati na vatri dok se ne pretvori u svetlo braon karamel.
Dodati 50 gr putera, mešati da se istopi. Dodati šolju vruća mleka i kuvati na tihoj vatri da se karamel istopi.
Skinuti sa vatre  dodati mleko u prahu,  mutiti mikserom da nema grudvica, vratiti na vatru i kuvati još 2-3 minuta, procediti na cediljku prohladiti i staviti u frižider.
Kad se skuva karamel izgledaće retko, ali kad se ohladi dosta je čvršći.












Постави коментар