недеља, 08. јануар 2017.

Mentol praline





Potrebno je:

200 gr crne čokolade
2 kašike ulja

Punjenje:

100 gr bele čokolade
50 gr putera
100 ml slatke pavlake
6-10 kapi mentol ekstrata

Priprema:

U posudu staviti 200 gr čokolade n kockice, 2 kašike ulja i na pari istopiti.
Staviti po 1 kašičicu u silikonski kalup za praline. Kalup pomerati da čokolada obloži sve strane kalupa.
Istopiti na tihoj vatri 100 gr bele čokolade, 50 gr putera, 100 ml slatke pavlake. Mutiti masa ne sme da provri. Kad se istopi dodati ekstrat mentola.
Kada se crna čokolada stegne staviti punjenje od bele čokolade. Staviti u zamrzivač par minuta da se stegne izvaditi i po vrhu staviti crnu čokoladu.
Kad se dobro stegne i ohladi vaditi pračine iz kalupa.















Постави коментар