недеља, 01. јануар 2017.

Aspik sa šunkom








Odlično kao predjelo

Potrebno je:

1,200 ml vode
2 juneće kocke za supu
7 kesica želatina ( 70 gr)
400 gr šunke ( oko 16 listova šunke)
3 jaja
10 zelenih maslina
2 šargarepe
1/2 kašičice tucane crvene paprike

Priprema:

Jaja i šargarepu skuvati.
U 2 dck hladne vode staviti 7 kesica želatina da nabubri.
U posudu staviti 1 litar vode i 2 kocke za supu i kuvati da provri.
Skinuti sa vatre i dodati nabubreli želatin, mešati jedan minut da se želatin rastvori.
U posudu veličine 17x27 cm poredjati u 2 reda listiće šunke uvijene u trubicu.
Izmedju trubica šunke staviti kockice šargarepe i 1 kuvanog jajeta i 10 maslina sečenih na kolutiće.
Sve preliti pažljivo sa vodom i želatinom, jednu kutlaču ostaviti za prelivanje posle ukrašavanja.
Ukrašavanje aspika.
Od 2 kuvana belanceta seći listiće za ružice a od žumanceta ukrasiti sredinu cvetića. Na kraju preliti sa ostavljenom 1 kutlačom smese od vode i želatina.




























Постави коментар