среда, 14. децембар 2016.

Fine štanglice sa suvim smokvama





Potrebno je:

Potrebno je:

1 list većih oblandi

Za prvi sloj:

350 gr šećera
1 dcl vode
1/3 margarina ( trećina od 250 gr)
400 gr suvih smokava
100- 200 gr mlevenog  keksa



Za preliv prvog sloja:

150 gr  bele čokolade
4 kašike ulja

Za drugi sloj:

250 gr šećera
1 dcl vode
2/3 margarina ( preostala od prvog sloja)
300 gr mlevenih oraha

Glazura:

150 gr  belečokolade
 4  kašike  ulja

Priprema:

Prokuvati zajedno 35o gr šećera, šoljica vode 1/3 margarina i mlevene smokve. Prokuvati toliko da se šećer istopi i smesa sjedini. Izmaći sa vatre i dodati mleveni keks i izmešati. Toplu masu staviti  na list oblande.
U posudu staviti 250 gr šećera, 1dcl vode i prokuvati samo da se šećer istopi, dodati 2/3 margarina ( preostala od 1/3 od prvog sloja), skinuti sa vatre i dodati 300 gr mlevenih oraha.
Toplu masu staviti na papir za pečenje veličine veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 gr bele čokolade sa 4 kašike ulja i preliti preko hladnog prvog sloja.
Dok se čokolada nije još stegla preko nje pažljivo staviti drugi sloj koji smo stavili na papir, blago pritisnuti da se zalepi za čokoladu.
Istopiti 150 gr  bele čokolade sa 6  kašika ulja i preliti kolač.







Постави коментар