среда, 16. новембар 2016.

Baklava sa kiselim mlekom








Potrebno je:

500 gr kora za baklavu

Za fil:

4 jaja
1 čaša ( čaša od 2,5 dcl) šećera
1 čaša ulja
1 čaša kiselog mleka
1/2 čaše griza
1/2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
250 gr mlevenih oraha

Za sirup:

500 gr šećera
8 dcl vode
1/2 limuna

Priprema:

Umutiti 4 jaja sa 1 čašom šećera, dodati ulje, kiselo mleko, griz, vbrašno i prašak za pecivo. Umutiti da se masa sjedini.
Kalup za pečenje podmazati uljem, staviti 1 koru premazati je sa 4 kašike umućene mase sa jajima, posuti sa mlevenim orasima, staviti drugu koru premazati premazom posuti orasima, treća kora i tako redom dok ne utrošimo sve kore, premaz i mlevene orahe.
(Imala sam 16 kora pa je dovoljno  1 koru premazati sa 4 kašike premaza)
 Baklavu iseći i peći na 180 stepeni  25-30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
U posudu staviti 500 gr šećera  i 8 dcl vode. Kuvati od kad provri 6-7 minuta. Pred kraj kuvanja dodati sok od 1/2 limuna.
Toplu baklavu preliti sa toplim sirupom i ostaviti da se ohladi i baklava upije sirup.
































Постави коментар