четвртак, 15. септембар 2016.

Bakine ružice s ratlukom





Potrebno je:

2,5 dcl mleka
15 gr sirovog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika ulja
1 kašičica sirćeta
2 jaja
1/2 kašičice soli
600 gr brašna

Za sirup:

500 gr šećera
1 vanilin šećer
7.5 dcl vode

Potrebno je još:

200 gr crvenog ratluka sa ukusom ruže
6 kašika ulja ili istopljene masti

Priprema:

U mlako mleko staviti kašičicu šećera i kvasac, da stane 5 minuta, dodati jaja, ulje, so, sirće i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 3 dela.
Svaki deo razvaljati u krug od 30 cm. Svaki krug testa premazati sa 2 kašike ulja ili istopljene masti, staviti jedan na drugi, malo rukama isteći da dobijemo testo veličine 42x32 cm.
Ratluk iseći na kockice i posuti po testu i urolati.
Seći kolutiće debljine 2 cm i redjati u podmazanu tepsiju prečnika 32 cm.
Testo da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 25-30 minuta.
Za to vreme napraviti sirup. U posudu staviti šećer, vodu i vanilin šečer, kuvati od kad provri 3-4 minuta.
Pečene ružice tople zaliti sa toplim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.





















Постави коментар