петак, 29. јул 2016.

Ćufte sa tikvicama i povrćem





Potrebno je:

3 veće tikvice
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 žute  paprike
1 čen belog luka
1 zeleni paradajz
1 veći crveni paradajz
so
mleveni iber
1 kašičica kurkume u prahu
2 kašike seckanog peršuna
1 kašika ulja
200 gr kisele pavlake
1 kašika paradajz pirea

Priprema:

Napraviti ćufte. U posudu staviti mleveno meso, sitno seckan beli i crni luk, seckanu papriku na sitne kockice, rendan zeleni paradajz,1 kašiku ulja, so, mleveni biber,  kurkumu i  seckan peršun. Dobro izmešati rukom da se masa sjedini i napraviti ćufte.
Tikvice oguliti i iseći na kolutiće debljine 1 cm. Unutrašnjost kolutića iseći u krug. Posoliti i ostaviti da stanu i ocediti od tečnosti.
Krugove tikvica poredjati u pouljenu posudu a izvadjen unutrašnje krugove iseći i staviti izmedju krugova.
Ćugta redjati u kolutiće tikvica gde je izvadjena sredina.
Jednu žutu papriku i crveni paradajz iseckati na kockice posoliti  i staviti izmedju ćufti.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Izmešati kiselu pavlaku sa 1 kašikom paradajz pirea preliti preko ćufti i peći jođ 10-15 minuta.





















Постави коментар