понедељак, 16. мај 2016.

Prhka rafaelo štrudla





Potrebno je:

Za testo:

200 gr putera ili margarina
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
2 dcl jogurta
prstohvat soli
500 gr brašna
50 gr kokosa
1 kesica praška za pecivo

Za punjenje:

6 dcl mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile
100 gr kokosa

Za posipanje:

šečer u prahu
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutiti puter ili margarin sa šećerom, vanilom,  dodati 1 jaje, dobro umutiti pa dodati jogurt, so, kokos, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo oblikovati u kuglu i ostaviti da stane 30 minuta.
Za to vreme napraviti punjenje. U posudu staviti 5 dcl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Posebno umutiti 2 pudinga od vanile sa 1 dcl mleka, dodati u vrelo  mleko i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr kokosa, dobro izmešati i skinuti sa vatre.
Odstajalo testo podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u ploču veličine 24x30 cm, premazati sa toplim kuvanim filom i urolati.
Štrudle staviti u kalup prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 30 minuta.
Pečene štrudle posuti šećerom u prahu i vanilin šećera, dobro ohladiti i seći.































Постави коментар