понедељак, 14. март 2016.

Uskršnji ružićasti venac





Potrebno je:

Za testo:

2,5 dcl mleka
100 gr šećera
1 kašika suvog kvasca
5 kašika ulja
1 jaje
1 belance
650 gr brašna
1/2 kašičice soli

Za punjenje:

5 dcl mleka
5 kašika šećera
1 puding od jagode
5 kašika kokosa

Za premazivanje:

1 žumance
1 kašika ulja
50 gr putera

Za premazivanje pečenog venca:

150 gr šećera u prahu
1 kašika ulja
1 kašika soka od limuna
2 kašike vode

Priprema:

U posudu staviti 2,5 dcl mlakog mleka, 100 ge šećera i 1 kašiku kvasca, da stane 5 minuta pa dodati ulje, 1 jaje, 1 belance, so i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme napraviti punjenje.
U posudu staviti 4 dcl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Umutiti 1 dcl mleka sa 1 pudingom od jagode dodati u prokuvano mleko i kuvati kad se zgusne dodati 5 kašika kokosa. Ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 3 dela. Sva tri dela razvaljati u ploču veličine 15x60 cm, premazati sa ohladjenim pudingom i uviti, prvo krajeve saviti do pola i opet jednom previti. Sve tri dugačka pruta premazati istopljenim puterom i uviti u pletenicu.
Staviti u kalup za kuglof prečnika 26 cm,  pretodno podmazan puterom. Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja premazati venac i ostaviti da stane 30 minuta.
Peći na 170 stepeni 40 minuta.
U posudu staviti 150 gr šećera u prahu. Skupa da provri 1 kašika ulja, 1 kašika limunova soka i 2 kašike vode, dodati u đećer u prahu i umutiti da se sjedini. Premazati topao pećen venac





























Постави коментар