понедељак, 15. фебруар 2016.

Hleb sa bundevom





Potrebno je:

600 gr pečene bundeve
1 dcl mlake vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike semenki lana
2 kašike semenki suncokreta
oko 650 gr brašna

Priprema:

Kriške bundeve sa korom ispeći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta da omekša. Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom.
U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, 1 kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta pa dodati u bundevu, dodati semenke lana, suncokreta, so i brašno, zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke).
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, izraditi podeliti na 2 dela oblikovati vekne, uvaljati u brašno i staviti u pleh prethodno oblošen papirom. Vekne po vrhu zarezati nožem,
ostaviti da stanu  20 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.
























Постави коментар