недеља, 24. јануар 2016.

Makedonska pita





Potrebno je:

2,5 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica soli
2 jaja
50 ml ulja
650 gr brašna

Za premazivanje:

300 gr sira
40 gr putera
40 ml ulja
1 žumance
1 kašika mleka

Priprema:

U 2,5 dcl vode dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta pa dodati 2 jaja, 1 kašičicu soli, 50 ml ulja i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo podeliti na 6 delova i ostaviti da stane 15 minuta.
Pomešati skupa 40 ml ulja i 40 gr istopljena putera.
Tepsiju prečnika 30 cm premazati puterom.
Testo koje je odstajalo uzeti jedan deo razvaljati 30 cm staviti u tepsiju premazati sa 2 kašike mešavine ulja i putera i posuti sa sirom. Preko staviti drugu razvaljanu koru premazati puterom i uljem pa posuti sirom.
Tako uraditi sa svih 6 delova testa. Zadnje razvaljano testo premazati mešavinom putera i ulja, premazati 1 žumancetom  pa iseći na kvadratiće, ostaviti da stane 20 minuta pa peći na 180 stepeni 20-25 minuta.












Постави коментар