петак, 15. јануар 2016.

Djuveč sa šampinjonima





Ovaj posni djuveč je super za vreme posta.

Potrebno je:

400 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
2 čena belog luka
200 gr ( 1/2 kese) zamrznutog povrća za djuveč
100 gr pirinča
2 krompira
2 dcl soka od paradajza
voda
so, mleveni biber
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Šampinjone veće iseckati na 4 dela a manje na 2 dela.
Krompir oguliti i iseckati na kocke, pirinač oprati u vodi i dobro ocediti.
Na ulju pržiti  sitno seckani crni luk i seckane šampinjone, dok tečnost ne ispari, dodati zamrznuto povrće i pržiti još 2-3 minuta.
Dodati seckan krompir, mlevenu crvenu papriku, so, mleveni biber, pirinač, seckan beli luk, sok od paradajza i seckan peršun. Sve dobro izmešati, staviti u posudu za pečenje premazanu sa uljem, naliti tople vode da ogrezne. Staviti u rernu i peći na 200 stepeni 45-50 minuta.















Постави коментар