недеља, 15. новембар 2015.

Vinogradarski gulaš





Potrebno je:

500 gr svinjskog mesa od buta
400 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
50 gr korena paškanata
50 gr korena celera
2 kašike ulja
so, mleveni biber
1 kašičica suve nane
1/2 kašičice kurkume
1 dcl belog vina
3 dcl soka od paradajza
2 dcl vode

Priprema:

Meso iseckati na kockice, posoliti i pobiberiti i uvaljati u 1 kašiki brašna
U posudu staviti 1 kašiku ulja dodati meso i propržiti sa svih strana.
Izvaditi meso iz posude.
U posudu u koju smo pržili meso dodati 1 kašiku ulja, sitnos eckan crni luk, beli luk i šampinjone sečene na 4 dela. Sve pržiti 2-3 minuta pa dodati kockice, šargarepe, paškanata i celera, pržiti 1 minut pa dodati belo vino, sok od paradajza, nanu, kurkumu, so  i 2 dcl tople vode.
Izmešati dodati meso, sve staviti u posudu za pečenje i peći na 180 stepeni 50-60 minuta.
Pečeni gulaš posuti sa seckanim vlašcem.





















Постави коментар