среда, 25. новембар 2015.

Pogača Bela Rada




Potrebno je:

2,5 dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 belance
4 kašike ulja
550 gr brašna

Za premazivanje:

1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke lana i susama

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.
Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.
Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa  unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.
Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova. Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa. Od drugog testa trouglove redjati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.
Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.









Постави коментар