недеља, 01. новембар 2015.

Hleb sa bundevom




Potrebno je:

500 gr bundeve
500 gr brašna
2 dcl vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
2/3 kašičice soli
2 kašike ulja

Priprema:

Bundevu oguliti očistiti od unutrašnjeg dela iseći na kocke dodati vode i kuvati dok ne omekša ( paziti da se ne prekuva ). Ocediti od vode i isitniti je viljuškom i ostaviti da se ohladi.
U mlaku vodu dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašiku suvog kvasca da stane 5 minuta pa dodati usitnjenu bundevu, so, ulje i brašno. Zamesiti testo da se ne lepi za ruke izraditi i ostaviti da nadolazi.
Nadošlo testo staviti na radnu površinu posutu brašnom izraditi razvaljati i uviti u rolnu ( rolnu dobro uvaljati u brašno), staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Po vrhu nožem nareckati i ostaviti da stane 20 minuta i peći na 180 stepeni 30 -35 minuta.


















Постави коментар