субота, 17. октобар 2015.

Hleb od heljdinog brašna





Ukusan i zdrav hleb

Potrebno je:

250 gr pšeničnog brašna
250 gr heljdinog brašna
3 - 3,5 dcl vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika ulja
semenke lana i susama

Priprema:

U 3 dcl mlake vode staviti 1 kašiku kvasca i 1 kašičicu šećera, da stane 5 minuta pa dodati so, sirće, ulje i obe vrste brašna i zamesiti testo. Ako je pretvrdo dodati još mlake vode. Koliko vode ide zavisi od heljdinog brašna, kada zamesimo testo da se ne lepi za rukedobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Nadošlo testo izraditi staviti u posudu za pečenje obloženu papirom. Testo po vrhu nareckati nožem premazati vodom posuti lanom i susamom i ostaviti da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 30-35 minuta.













Постави коментар