уторак, 15. септембар 2015.

Pogača na kašiku




Jako ukusno nešto izmedju pite i pogače.

Potrebno je:

Za testo:

3,5 dcl mleka
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica soli
2 jaja
500 gr brašna

Za fil:

200 gr sira ( sitni sir ili feta)
200 gr  dcl kisele pavlake
1,5 dcl mleka
1 jaje
so

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac, da stane 5 minuta pa dodati so, 2 jaja i brašno. Dobro izraditi mikserom testo ( testo je mekše kao za uštipke). Ostaviti testo da nadolazi i za vreme nadolaženja premesiti ga 1-2 puta.
Fil: Sir isitniti dodati kiselu pavlaku, mleko, 1 jaje i so po potrebi ( masa je kašasta).
Kašiku staviti  u ulje, vaditi testo uvaljati u fil pa redjati u krug u podmazanu posudu prečnika 30 cm. Preostali fil staviti po testu. Ostaviti da stane 20 minuta pa peći na 180 stepeni 35 - 40  minuta da dobije zlatno braon boju.






















Постави коментар