субота, 15. август 2015.

Pečene pileće grudi u sosu



Pečena sočna piletina sa krompirom i šampinjonima.


Potrebno je:

pileće grudi oko 600 gr ( 2 komada)
2 paradajza
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
5-6 krompira
5- 6 šampinjona

Za preliv:

2 dcl pavlake za kuvanje
1 dcl vode
100  gr majoneza
1- 2 kašike paradajz pirea
so

Priprema:

Krompir oguliti prepoloviti i kuvati u posoljenoj vodi 2-3 minuta odkad provri.
Šampinjonima skinuti drščice.
Paradajz oguliti i iseći na kolutiće.
Pileće grudi zaseći nožem ali ne do kraja da ostanu u komadu.
Beli luk protisnuti na spravicu za beli luk, dodati seckani peršun i izmešati.
Piletinu natrljati sa soli i mlevenim biberom i u seckane zareze staviti beli luk i  peršun.
U svaki zarez staviti kolutić paradajza i staviti u pouljenu posudu za pečenje.
Krompir ocediti od vode i poredjati sečenim delom do posude okolo piletine kao i šeširiće šampinjona udubljenje da je gore.
Pomešati: slatku pavlaku, vodu , majonez, paradajz pire i malo posoliti, preliti meso i krompir, staviti u zagrejanu rernu, peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta.






















Постави коментар