петак, 07. август 2015.

Džem od jabuka i aronije




Super džem i dobra kombinacija voća. Od ove količine voća izadje 8 teglica od 480 ml.

Potrebno je:

3 kg jabuka
500 gr aronije
5 dcl vode
1 kg šećera

Priprema:

Jabuke oguliti i iseći na komadiće, aroniju očistiti od peteljki, oprati i dobro ocediti.
Voće staviti u posudu naliti sa 5 dcl vode i kuvati 20 minuta.
Kuvano voće usitniti u kašu štapnim mikserom, dodati 1 kg šećera i kuvati oko 40 minuta ( zavisi koliku gustinu džema želimo) na jačoj vatri uz stalno mešanje.
Vruć džem sipati u tegle ( za vreme kuvanja džema tegle smo grejali 30 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Tegle zatvoriti metalnim zatvaračima staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni grejati 10 minuta pa rernu isključiti i ostaviti da se tegle ohlade u rerni.












Постави коментар