петак, 5. јун 2015.

Pikantna piletina s djumbirom



 


Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice karija
1 kašičica svežeg sitno rendanog djumbira
3 čena belog luka
4 kašike balzamiko sirćeta
2 kašike ulja
2 kašike meda

Priprema:

Meso iseći na kockice.
Staviti u posudu  so, crni biber, kari, najsitnije rendan koren djumbira, 3 čena luka protisnuta na spravici za beli luk, sirće, izmešati i dodati kockice mesa, sve skupa izmešati da marinada obloži meso. Ostaviti da stane 1-2 sata na hladnom mestu.
U tiganj staviti 2 kašike ulja i 2 kašike meda zagrevati da se med istopi, dodati meso i pržiti uz mešanje dok tečnost ne ispari oko 15-20 minuta.













Нема коментара :

Постави коментар