среда, 17. јун 2015.

Hleb sa prosom



Volim da radim razne vrste hlebova. Ovo je jedan jako ukusan hleb i dugo ostaje svež.


Potrebno je:

200 gr prosa
2 dcl vode
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 kašika suvog origana
800 gr brašna

Priprema:

Proso oprati staviti u posudu, naliti sa 8 dcl vode i kuvati 15 minuta. Dobro ocediti od vode i ostaviti da se hladi da bude mlako.
U 2 dcl vode staviti 20 gr svežeg kvasca i 1 kašičicu šećera, da stane 5-6 minuta.
U posudu staviti mlaki kuvani proso, dodati kvasac sa vodom, sp, origano i brašno.
Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi da udvostruči količinu.
Testo kad nadodje, dobro ga izraditi uz dodavanje brašna na radnu površinu.
Oblikovati loptu od testa staviti u tepsiju obloženu papirom, ostaviti da stane 30 minuta.
Odstajalu loptu testa na sredini zaseći kao kras i peći na 180 stepeni 40-45 minuta.















Постави коментар